Bregje van Beckum Psychotherapeut / Coach

Authentieke psycholoog en coach met Brabantse roots in Amsterdam.

Authentieke psycholoog / coach met Brabantse roots in Amsterdam. Bregje van Beckum. Psychotherapeut


ACHTERGROND
Als psychotherapeut / GZ-psycholoog heb ik jarenlange ervaring binnen de GGZ met zowel (jong)volwassenen als jeugdigen. Ik vind het bijzonder om mensen in moeilijke perioden van hun leven weer in hun kracht te mogen zetten. In mijn rol als docent en supervisor is het mijn passie de ander te helpen ontwikkelen en groeien. Vanuit die combinatie ontstaat mijn drive om ook anderen buiten de zorg te coachen in hun patronen en onderliggende mechanismen. Deze waardevolle kennis zou voor alle mensen beschikbaar moeten zijn, niet pas als je bij de psycholoog komt. Ik gun het iedereen ontspannen en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.


STIJL
Met humor en enthousiasme maak ik ingewikkelde thema’s visueel en concreet. Ik kom actief naast je staan zonder te oordelen. Anderen omschrijven mijn stijl als betrokken, toegankelijk, analytisch en speels.


MIJN ONTWIKKELING
Als jong meisje werd ik vaak ingezet op school om anderen te helpen. Ik wilde ook graag ‘juffrouw’ worden. Vanaf mijn tienertijd stond ons gezin bekend als ‘oppascentrale’. Eerst ik, maar later ook mijn zusjes en zelfs mijn broer werden ingezet, zodat ouders in de buurt gezellig samen op pad konden. Bij vriendinnen was ik meestal de mediator. Ik bekeek situaties vanaf verschillende kanten, altijd geïnteresseerd in wat in de ander omging. Dat ik met mensen wilde werken, stond vast. Zo rolde ik onbewust de studie psychologie in. Gefascineerd door dit vak ontwikkelde ik mij verder. Lesgeven, vrijwilligerswerk, een massageopleiding en natuurlijk de opleiding tot psychotherapeut. Mooie inzichten over hoe je aanleg, de hechting met je ouders, opvoeding en ervaringen in je verdere leven, je vormen tot de persoon die je nu bent. Met krachten én kwetsbaarheden. Tijdens lange backpack reizen, werd ik geprikkeld om nog breder te kijken en verschillen tussen mensen te ervaren. Ook invalshoeken vanuit het oosterse denken (mindfulness, energie) bereikten deze toch wel nuchtere dame. Het heeft mij gevormd tot een integratief therapeut met een holistische visie. En dit alles is toepasbaar binnen het schemamodel.
Het leven zou een stuk makkelijker zijn wanneer we allemaal onze mechanismen kunnen omzetten, zodat ze ons ook helpen. Dan worden we milder naar elkaar en vooral ook naar onszelf! In een positieve, laagdrempelige setting wil ik als coach deze verandering brengen.REGISTRATIES / OPLEIDINGEN
2021 Supervisor VGCt (010795)
2018 Cognitief gedragstherapeut, VGCt
2018 Psychotherapeut (BIG 39914613916)
2017 Schematherapeut jr, VST
2016 EMDR-therapeut vervolg, VEN
2011 GZ-psycholoog (BIG 19914613925)
2006 (Kinder- en Jeugd)psycholoog, Universiteit van Tilburg


Naast mijn rol als coach ben ik werkzaam als psychotherapeut in andere organisaties. Ik werk volgens de beroepscode van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).