fbpx

Over mij

Bregje van Beckum

Authentieke psycholoog en coach met Brabantse roots in Haarlem en Amsterdam.

Dit is mijn verhaal

Ik ben net als jij.

300 procent energie, ideeën en ambitie. Nuchter, én gevoelig.

Meerdere keren in mijn leven kreeg ik last van lichamelijke klachten. Omdat mijn drive zo hoog is. Omdat ik mezelf sneller ontwikkelde dan ik zelf kon bijhouden. Omdat ik keuzes niet altijd bewust maakte. In plaats van voor mijn eigen wensen te gaan, of de dingen op mijn manier te doen, paste ik me aan. Ik ging er hard voor werken.

Tijdens verschillende opleidingen die ik deed tot GZ- psycholoog en Psychotherapeut leerde ik mensen tot de kern analyseren. Zo ook mezelf. Ik leerde stilstaan bij mijn eigen gevoel. Luisteren naar mijn lichaam. Want zoals velen had ik dit in mijn leven eerder niet geleerd. Herken je dat? Ik was gewend dingen op te lossen door het aan te pakken of weg te redeneren. En dat werkte nu niet meer. 

Door te leren voelen, kon ik mijn gedrag veranderen van binnenuit. Te vertrouwen op mijn eigen kompas. Niet meer zo kritisch zijn naar mezelf. Dat stemmetje minder serieus te nemen. Mijn behoeften voelen. En ja, kwetsbaar durven zijn.

Hè shit moet dat echt?

Ja!

Het maakt je ook beter in je werk en milder naar anderen.

Mijn energie is weer terug.
Lichamelijke klachten zijn verdwenen.
Ik doe de dingen die ik leuk vind en doe mijn werk op mijn eigen authentieke manier.
En maak keuzes die voor mij goed voelen ook al doen anderen het anders.

Als therapeut kreeg ik prachtige tools in handen om anderen hierbij te helpen. Ik wil deze kennis met iedereen delen. Ingekleurd op mijn manier.

Zodat ook jij je verbonden voelt met wat je echt zelf wilt.
Je niet meer druk maakt om wat anderen vinden.
Je na een drukke werkdag nog vol energie de deur uit gaat met vrienden of in het moment kunt genieten met je partner of  kinderen 

Mijn verhaal: 300% energie, succes en onzekerheid

Van psychotherapeut naar coach

Als Psychotherapeut / GZ-psycholoog heb ik meer dan 20 jaar ervaring binnen de GGZ met zowel (jong)volwassenen als jeugdigen. In mijn rol als docent en supervisor is het mijn passie de ander te helpen ontwikkelen en groeien. Vanuit die combinatie ontstaat mijn drive om ook anderen buiten de zorg te coachen in hun patronen. Deze waardevolle kennis zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn, niet pas als je bij de psycholoog komt. Ik gun het jou vanuit rust en energie alles uit het leven te halen zoals jij dat wilt.

Toegankelijke coach die naast je staat

Met humor en enthousiasme worden ingewikkelde thema’s jou visueel en concreet aangereikt. Je krijgt tools om alles zelf duurzaam te blijven toepassen. Ik kom actief naast je staan zonder te oordelen. Anderen omschrijven mijn stijl als toegankelijk, betrokken, warm, veilig, diepgaand en toch luchtig.

Altijd in ontwikkeling

Als jong meisje werd ik vaak ingezet op school om anderen te helpen. Ik wilde ook graag ‘juffrouw’ worden. Vanaf mijn tienertijd stond ons gezin bekend als ‘oppascentrale’. Eerst ik, maar later ook mijn zusjes en zelfs mijn broer werden ingezet, zodat ouders in de buurt gezellig samen op pad konden. Bij vriendinnen was ik meestal de mediator. Ik bekeek situaties vanaf verschillende kanten, altijd geïnteresseerd in wat in de ander omging. Dat ik met mensen wilde werken, stond vast.

Zo rolde ik onbewust de studie psychologie in. Gefascineerd door dit vak ontwikkelde ik mij verder. Lesgeven, vrijwilligerswerk, een massageopleiding en natuurlijk de opleiding tot psychotherapeut. Mooie inzichten over hoe je aanleg, de hechting met je ouders, opvoeding en ervaringen in je verdere leven, je vormen tot de persoon die je nu bent. Met krachten én kwetsbaarheden.

Tijdens lange backpack reizen, werd ik geprikkeld om nog breder te kijken en verschillen tussen mensen te ervaren. Ook invalshoeken vanuit het oosterse denken (mindfulness, energie) bereikten deze toch wel nuchtere dame. Het heeft mij gevormd tot een integratief therapeut met een holistische visie. En dit alles is toepasbaar binnen het schemacoach-model.

Het leven zou een stuk makkelijker zijn wanneer we allemaal onze mechanismen kunnen omzetten, zodat ze ons ook helpen. Dan worden we milder naar elkaar en vooral ook naar onszelf! In een positieve, laagdrempelige setting wil ik als coach deze verandering brengen.

Inmiddels heb ik mijn eigen coachmethodieken ontwikkeld gebaseerd op schematherapie en EMDR. Met ‘Terug naar Jouw Kern’ volgens de 5B’s en ‘RELEASE’ (Emdr in Business) ga jij echt een laag dieper! Ook schrijf ik eigen visualisaties gebaseerd op deze methodiek. Met mijn ‘MindFEELness’ kom jij nog meer in contact met jezelf. 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Waarom ik jou goed kan helpen

2021 Supervisor VGCt (010795), VGCt
2018 Cognitief gedragstherapeut, VGCt
2018 Psychotherapeut (BIG 39914613916)
2017 Schematherapeut jr, VST
2016 EMDR-therapeut vervolg, VEN
2011 GZ-psycholoog (BIG 19914613925)
2006 (Kinder- en Jeugd)psycholoog, Universiteit van Tilburg

Ik werk volgens de beroepscode van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)

Scroll naar boven